Roláda z mletého masa s hráškem a salámem [ Specialita k jídlu ]
Z velikonočních receptů
Roláda z mletého masa s hráškem a salámem
1kg mletého vepřového masa, sůl, pepř, 3 lžíce solamylu, asi 2 dcl mléka, 1 menší cibule, tuk na vymazání pekáče
Náplň:
3 vejce, pepř a sůl na ochucení, 1 lžička oleje, 1 lžíce hrášku, 200g měkkého salámu nebo šunky, sekaná petrželka
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme solamyl a za postupného přilévání mléka všechno dobře promícháme. Směs dáme přes noc do ledničky. Druhý den s ní vytvoříme na mokrém vále obdélníkový plát, poklademe vejci usmaženými na tuku, která jsme osolili a opepřili, posypeme hráškem a nudličkami salámu. Ochutíme usekanou petrželkou a opatrně svineme. Roládu dáme do pekáče vymyzeného tukem a obložíme cibulí nakrájenou na kolečka. Pečeme v předehřáté troubě za občasného přelití horkou vodou doměkka. Podáváme s brambory a s dušeným špenátem.